Opstrengning

Kontakt os gerne for vejledning. 
Tlf. 60 22 75 53
Mail: [email protected]

 

 

Opstrengning af badmintonketchere.

Med mere end 10 års erfaring inden for opstrengning af badmintonketchere, har vi i KetcherXperten etableret os som den førende og bedste opstrengningsservice på markedet.

Hos os kan du være 100% sikker på at vores professionelle opstrengere sørger for, at din ketcher får den optimale opstrengning både hvad angår strenge-type og hårdhed.

Du vælger helt selv antal kilo og streng der skal i ketcheren – men du kan stadig få gode råd og hjælp af os i forretningen.

 

 

De forskellige opstrengninger og deres betydning for spillet.

Når man skal have strenget sin ketcher op er der flere ting man skal tage stilling til – såsom hvilken streng og hvor hård man vil have sin ketcher (hvor mange kg. der skal i). 

Ift. strengevalget er det ofte sådan, at jo tyndere en streng man vælger, jo mere power er der i strengen, men jo mindre holdbarhed har den. Tyndere strenge har der ud over også den bedste føling og kontrol, og badmintonspilleren får mere feedback ned igennem ketcheren.

Man skal ydermere tage stilling til, hvor hårdt ens ketcher skal strenges op, og her er der nogle generelle tip til, hvilken hårdhed man skal vælge:

9-10 kg.:    Typisk standard kg. til motionister og unge som spiller 1-2 gange om ugen. Ved disse kg. flekser strengene, og man opnår en trambolineffekt, som igen hjælper spilleren med at generere god kraft/power selv ved små sving. Det er ydermere oftest ved de lave kilo, at man opnår den bedste holdbarhed på strengene.

11-12 kg.: Her bliver strengene spændt mere ud, og man mister en smule power, for så til gengæld at få et bedre ”touch” og føling med fjerbolden. Dette antal kilo i ketcheren henvender sig til den bedre spiller, som allerede har en del power i sine slag, og som ønsker mere føling og kontrol i slagene. Ofte en person som spiller mere end 2 gange om ugen, og som har god teknik i forvejen. Dog skal det siges, at samtidig med at man opnår bedre føling og kontrol, så minskes ”sweet-spottet” i ketcheren, hvilket er det areal som i ketcheren, som man skal ramme bolden i for at få et godt slag.

13-15 kg.: Når man er oppe i disse kilo, så kræver det en super teknik, da sweet-spottet i ketcheren er på størrelse med en 5-krone. Det er derfor oftest professionelle eller divisionsspillere som benytter så hårde opstrengninger.

(Det skal understreges, at ingen ketcherproducenter giver garanti på deres ketcheres brudstyrke, såfremt der er strunget op med over 11 kg!).

 

I KetcherXperten er vi klar over, at alle er badmintonspillere er forskellige og har forskellige behov og spillestile. Så kig ind og få en kvalificeret snak om, hvordan vi kan lave den perfekte opstrengning netop til dig.

 

 

Opstrengning af tennisketchere.

Når det kommer til den rigtige spænding i opstrengningen, så er der flere faktorer, der spiller ind. Helt firkantet siger man, at jo hårdere en opstrengning man har, des mere kontrol med bolden har man. Det omvendte gør sig så gældende, hvis man ønsker en blødere opstrengning, da vil man føle at får mere slagkraft. Dette skyldes trampolineffekten, hvor man samtidig kan komme til at føle, at man mister noget kontrol. Det gælder altså om at finde den hårfine balance for spændingen i ketcheren, der afgør forholdet mellem kontrol og slagkraft. Strengens egenskaber har også en stor andel i, hvordan det vil føles at slå til bolden. Dette betyder, at man skal huske at inddrage selve strengen i overvejelsen af hvilken spænding, man ønsker i sin ketcher.

Nedenstående tabel giver et hurtigt overblik over, hvad en henholdsvis blød og hård opstrengning gør for en persons spil: 

Opstrengning     Slagkraft        Kontrol        Holdbarhed       Vibration

Blød:                    Øger               Mindsker      Øger                   Mindsker
Hård:                    Mindsker        Øger             Mindsker            Øger

 

Blød opstrengning.....:   19-22 kg. Til spillere som ønsker lidt mere fart og lidt mere bounce. Den bliver også lidt blidere for armen.

Mellem opstrengning.:   23-24 kg. Til spillere som ønsker lidt mere kontrol end den bløde opstrengning, samtidig med at man beholder lidt fart.

Hård opstregning.......:   25-30 kg. Til spillere som selv kommer med en masse fart og gerne vil have lidt ekstra kontrol.

 

En blød opstrengning vil føles mere elastisk end en hård opstrengning. Den vil derfor alt andet lige være mere komfortabel at spille med, da vibrationen er lille og man føler, at man kan få mere power i slagene – på grund af trampolineffekten. Det er derfor også mindre opslidende at spille med en blød opstrengning. Det gør sig f.eks. også gældende, hvis man spiller med en streng, som i forforvejen er meget stiv, så vil det være hensigtsmæssigt at vælge en blød / blødere opstrengning.

En hård opstrengning vil føles mere stiv og man får mere kontrol i slagene, da bolden vil være kortere tid i kontakt med strengene. Man opnår altså en højere præcision i sine slag. Til gengæld vil vibrationen i ketsjeren øges og den vil måske ikke være så behagelig at spille med, hvis man ikke selv har nok kræfter i sin slagarm. Det er altså påkrævet, at man skal være stærk nok til at kunne håndtere en hård opstrengning.

Bløde og comfort strenge vi fører:

Rexis, Tour super 850 pro og dynawire fra Yonex

Hårde strenge der givet øget kontrol vi fører:

Alle strenge der hedder "polytour" fra Yonex.

 

KetcherXperten strenger op for de bedste tennisspillere i landet, og strenger bl.a. op for mange af 1. holdsspillerne på KB's dame- og herrehold.

 

Vores maskiner.

I KetcherXperten strenger vi op på de bedste og dyreste elektroniske maskiner på markedet – som alle er udstyret med det nyeste ”pre-stretch” system. ”Pre-stretch” systemet trækker strengene op til 15% ekstra ud end de angivne kilo, hvorefter maskinen går tilbage til de indstillede kilo. Denne teknologi sikrer, at man ikke taber kilo i sin opstrengning – hvor der normalt kan mistes op til 20% af spændingen, når man får strunget op på billige og dårlige ”hjemme-maskiner”.

Maskinerne er af mærket YONEX, og giver et 100% nøjagtig og ensartet træk hver gang man strenger. Dette sikrer at man som kunde kan regne med, at vores opstrengninger er lige præcise hver gang, og vores opstrengere sætter en ære i, at man kan stole på vores kvalitet.

I det vi i KetcherXperten tilbyder opstrengninger på højeste plan, forpligter det også, hvorfor vi f.eks. strenger ketchere op for mange af spillerne i forbundet såsom. Viktor Axelsen, Line Christophersen, Mathias Thyrri, Freja Ravn, Amalie Magelund, Lasse Mølhed og Jeppe Bay.

Spillere af denne kaliber skal bruge de bedste opstrengninger, hvorfor vi mener, at vi leverer de bedste opstrengninger på markedet.